Denne side anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.

Brug Låget!

Genanvend med Arla Øko Harmonie®

Deltagende indsamlingspladser
1.527
Ledige pladser
0
Affald indsamlet
14.719.124
Penge indsamlet
DKK 720.365,60

Orientering fra TerraCycle

”Brug låget”-samarbejdet mellem TerraCycle og Arla slutter den 1. september efter tre succesfulde år. Baggrunden er, at Arla fremadrettet vil fokusere bredere på sit arbejde med ”nul-spild” og bæredygtighed herunder grønne kartoner og plastlåg.  

TerraCycle og Arla vil gerne takke alle de mange tusinde børn og voksne, som siden 2013 har været med til at indsamle i alt 13,4 mio. mælke- og yoghurtlåg og 660.000 kr. til gode formål.  De tusindvis af engagerede indsamlere og over 1.100 indsamlingssteder har markant øget bevidstheden om ressourcespild og mulighederne for at genanvende plast.

Du kan fortsat medvirke til, at plastlåg på mælkekartoner ikke bliver spildt ved at sende  de låg, I har liggende, til os inden den 1. september. Efter den dato vil det ikke længere være gratis at sende låg til TerraCycle, og forsendelser bliver ikke krediteret med TerraCycle-point. I kan også aflevere de genanvendelige plastlåg på genbrugsstationer eller i affaldscontaineren, hvor du bor, hvis der er sortering af plast i din kommune. Desuden gentager Bilka og Naturfredningsforeningen deres fælles ”Brug Låget”-kampagne i perioden januar til april 2017. TerraCycle kigger nu efter en ny samarbejdspartner til programmet og hvis vi finder den rette vil vi informere alle de nuværende indsamlere i Brug Låget.

Kontakt kundeservice@terracycle.dk, hvis du har spørgsmål. 

Thumbnail for Brug Låget!
Fortæl dine venner om dette indsamlingsprogram!

VIGTIG INFORMATION

Du modtager 5 velgørenhedspoint per låg, som svarer til 5 øre per enhed (pointene beregnes ud fra gennemsnitsvægten per låg, som svarer til 2,24 gram).

Minimumsvægten for at modtage velgørenhedspoint er 3 kg per forsendelse.

Lokale indsamlingspladser

Klik på kortet nedenfor for at finde din nærmeste lokale indsamlingsplads.
Find nærmeste lokale indsamlingsplads

Danmarkskortet bliver løbende opdateret med flere lokale indsamlingspladser, så hold dig opdateret her.

Vi lukker programmet 1. september og accepterer derfor ikke nye offentlige indsamlingssteder.

Sådan fungerer indsamlingsprogrammet

Det er helt gratis at deltage. Du kan deltage i Brug Låget som privat person eller som lokal indsamlingsplads. Hvis du er medlem at Brug Låget, kan du enten sende din forsendelse med GLS PakkeShop eller aflevere lågene ved din nærmeste indsamlingsplads. Hvis du ikke er medlem, skal du finde en lokal indsamlingsplads nær dig, hvor du kan aflevere mælke- og yoghurtlågene og støtte dennes velgørenhed.

Vi opfordrer skoler, børnehaver og offentlige institutioner til at åbne lokale indsamlingspladser, hvis der ikke allerede findes en indsamlingsplads i ens nærområde. Bemærk venligst at indsamlingspladsen skal være på et offentligt sted.

HVAD DU KAN INDSENDE

Accepteret affald:

Plastiklåg fra mælkekartoner, 1 liters, ½ liters og ¼ liters, låg fra skolemælk 

Plastiklåg fra yoghurtkartoner, 1 liters

Brug Låget accepterer ikke:

Sodavandslåg, juicelåg, låg fra skyr, creme fraiche og lignende produkter. 

Andre typer af plastiklåg fra fx medicinlåg, rengøringsartikler eller lignende produkter 

INDSAML OG SEND - SÅDAN GØR DU

Pak dine mælke- og yoghurtlåg i en passende kasse og put dem gerne i en lukket pose for at undgå muligt spild. Sørg minimum for at sende 3 kg, hvis du vil modtage velgørenhedspoint. Bestil dit gratis forsendelsesmærkat fra din TerraCycle-konto. Klik på knappen ‘bestil forsendelsesmærkat’ og vælg ‘Brug Låget’. Print og sæt mærkatet på din forsendelse. Send forsendelsen med GLS PakkeShop. Maks vægt per forsendelse er 20 kg.


Bemærk at vægten på papkassen ikke medregnes i den samlede vægt af det modtagede affald og at et forsendelsesmærkat kun kan bruges én gang til en forsendelse.

HVAD SKER DER MED AFFALDET?

De indsamlede mælke- og yoghurtlåg bliver alle lavet om til nye mælkekasser. Klik her for at lære mere om genanvendelsesprocessen.

Penge til velgørenhed

TerraCycle-point

TerraCycle-point kan indløses til gaver til vores velgørenhedspartnere eller til kontante donationer. Du modtager 5 øre per affaldsenhed, som kan doneres til 100% non-profit organisationer, velgørenhedsorganisationer eller folkeskoler efter eget valg. Læs mere om vores pointprogram her.

Nyttige hjælpematerialer

Nedenfor finder du flere nyttige hjælpematerialer, som kan hjælpe dig godt på vej med at gøre en endnu større forskel for miljøet.

GØR-DET-SELV PROJEKTER

Her er nogle inspirerende projekter, som viser hvordan, du kan genbruge dine materialer hjemme.

LÆR MERE OM ARLA ØKO HARMONIE®

Arla Øko Harmonie® er stolte af deres partnerskab med TerraCycle, og er fastsatte på at gøre en forskel for miljøet. Som en virksomhed der stræber efter at tilbyde de bedste forbrugerprodukter, er Arla Øko Harmonie fokuseret på at skabe integritet og respekt for alle mennesker og for verden.

HVAD MED AT PRØVE...

Vi har flere indsamlingsprogrammer, du kan deltage i for at gøre en endnu større forskel for miljøet.
lokale indsamlingspladser gratis

TASSIMO-genanvendelsesprogrammet

Thumbnail for TASSIMO-genanvendelsesprogrammet

Genanvend med TASSIMO®

gratis

KIMTECH Nitrilhandske-programmet®

Thumbnail for KIMTECH Nitrilhandske-programmet®

Genanvend dit affald med KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL*